I Göteborg finns det sevärdheter för alla smaker. Här kan du bland annat besöka nöjesparken Liseberg, gå på museum i världsklass och köpa pinfärsk fisk i en unik saluhall. Här kan du läsa om 5 saker du inte får missa när du besöker Göteborg.

Göteborg kallas även för Sveriges framsida och är landets näst största stad. Staden är vackert beläget vid vattnet och här finns det mängder med sevärdheter och platser att besöka. Salta hav och fantastisk gastronomi varvas med coola hotell och intressanta museum. I Göteborg finns det något för alla.

Liseberg

Liseberg är Nordens största nöjespark och en av stadens populäraste sevärdheter. Här finns mängder med åkattraktioner, mysiga kaféer och glasstånd. Sommarhalvåret är högsäsongen för parken, men det går även att besöka den under jul. Den passar för såväl kompisgänget och kollegorna som för barnfamiljen. Denna fantastiska park är helt klart ett måste när du besöker Göteborg.

Gör en dagstur i Göteborgs skärgård

Göteborg är beläget vid vattnet och detta har satt en alldeles särskild prägel på staden. För besökare är det lätt att ta sig ut till salta klippor och pittoreska fiskebyar i Göteborgs skärgård. Detta är perfekt för dig som vill kombinera storstadsliv med sol och bad. För att få ut det bästa av Göteborg bör du ta in på ett centralt hotell och åka ut i skärgården över dagen. Det är möjligt att göra dagsturer med kollektivtrafiken.

Feskekôrka

Det är nästan omöjligt att besöka Göteborg utan att äta fisk och skaldjur. En av de främsta sevärdheterna i staden är Feskekôrka som är en saluhall för fisk och skaldjur. Denna inomhusmarknad ligger i centrala Göteborg vid Rosenlundskanalen. Den påminner om en kyrka och bygges 1874. Här kan du köpa delikatesser från havet, bland annat följande:

  • Nyfångade räkor
  • Färsk fisk
  • Fisk- och skaldjursrätter från någon av restaurangerna

Göteborgs Konstmuseum

Detta imponerande museum tilldelades tre stjärnor i Michelins Green Guide. Här finns stora utställningar med bland annat nordisk konst från 1400-talet och framåt samt många tillfälliga visningar.

Slottsskogen

Slottsskogen är en stor park som fungerar som knytpunkt i Göteborg. Det stora grönområdet ligger i sydvästra Göteborg. Hit kommer folk för att promenera, ha picknick, utöva sportaktiviteter eller gå till den populära djurparken. Det finns även ett utsiktstorn, ett folkobservatorium och en skidbacke.