Allt fler väljer att besöka Västerås. Stadens besöksnäring har vuxit sig större för varje år och ligger nu över riksgenomsnittet. Framförallt är det Västerås domkyrka, Vallby friluftsmuseum och Länsmuseet som attraherar fler turister.

 

Domkyrkan, historia och påskliljelökar

Om du vill uppleva ett minst sagt historiskt arrangemang vill du besöka Västerås domkyrka den 30:e oktober. Det är då 500 år sedan domkyrkan i Västerås blev färdigbyggd. För 500 år är det också sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser mot avlaten på porten till Slottskyrkan i Wittenberg. Året var då 1517. Dagen till ära kommer hundratals påskliljelökar att planteras runt kyrkan för att bjuda på en riktig blomsterfest till våren. ”Det kommer att bli ett blomsterhav till våren, och många kommande vårar” skriver prästen Markus Holmberg i ett pressmeddelande.8083179-kyrkgavel

 

Halloween i Vallby

Letar du efter något mer spännande att göra under höstlovet kan du passa på att ta dig till Vallby Friluftsmuseum. Där kan du den 29:e oktober återigen besöka förra årets succé. Höstlovsrundor och kvällsvandringar varvat med kusliga överraskningar väntar den som vågar ta sig igenom tillställningen. För de yngre barnen kommer sagor att läsas vid en levande brasa. Förutom det kan du även testa på att rida häst och vagn, dreja, eller rida på en häst.

 

Bo en natt i ett spännande hotell

Ett K-märkt ångkraftverk i Västerås renoveras om till ett hotell vilket ger boendet en spännande karaktär. Hotell i Västerås finns det gott om. Ett av dessa är just The Steam Hotel. Redan 1917 byggdes ångkraftverket som idag ska bli ett modernt hotell sedan den ursprungliga idén att bygga bostäder på platsen lades på is då verket blev K-märkt. I varje rum kan du uppleva känslan av att vara i det gamla ångkraftverket då byggnadens exteriör samt delar av interiören har bevarats. Men byggnaden har samtidigt renoverats med en modern touch för att skapa en ”industriromantisk”-stil.