Vi svenskar älskar att resa, som vi tidigare skrivit om. För 2016 har några specialister valt ut de mest exotiska resmålen. Så om du vill känna dig inne med en långresa gäller det att våga testa och öppna upp sina sinnen för oförglömliga resor.

4420948-galapagos-giant-tortoiseMan kan resa långt och man kan resa kort, för de mer korta resorna inom Sverige passar Göteborg och Stockholm otroligt fint och när det kommer till Göteborg så finns det hotell i närheten av Liseberg som passar både stora och små. Men för de lite längre resorna gäller det lite mer planering och struktur. Svenskarna både älskar att resa och är kräsna. I en artikel från Aftonbladet går det att läsa om de resmål som Svenskarna gärna inte reser till, och vill man vara ensam svensk turist är det till Sydafrika man ska bege sig. I svd går det att läsa att ett gäng experter, eller specialister på just resmål har tagit fram de mest exotiska resmålen som får den mest inbitna hemmasittaren att vilja smita dit.

Semestra på japansk ö

I artikeln går det att läsa att för alla som sett allt så finns det nästan bara ett resmål att välja på, och det är Kyushu, som är den sydligaste av Japans fyra största öar.  Ön har fantastiskt landskap och är även känt för sin keramikby. Borneo är en annan pärla som lockar många, både för att dyka men även för det helt sanslöst härliga djurlivet. Sist men absolut inte sämst så rekommenderas Georgien som för många är ett mycket otippat resmål som många väljer att se förbi. Något man inte bör då Georgien bjuder på otroligt mycket natur och världens äldsta vinodlingar.

För lite mer “normala” resor kan du få några tips från Expressen och 11 varma resmål. Bon voyage!