cape-town-1562907_960_720Kapstaden är en stad där det finns massor att se och göra, med otroligt vackra och häftiga omgivningar och ett rikt djurliv. Staden strävar samtidigt efter att vara en avslappnad stad, och det är förmodligen därför som staden länge legat i toppen som en av de häftigaste städerna i världen.

Tidigare inlägg handlar om världens vänligaste stad, Stockholm. Nu ska det handla om en av världens häftigaste städer, i alla fall enligt många som besökt den. Kapstaden ligger längt ner på den Afrikanska kontinenten i Sydafrika, mellan Atlanten och Taffelberget. Staden bjuder på allt från avslappnad stil, välbekant men samtidigt exotisk miljö, överraskningar och rikt kulturellt liv.

Stressfritt och njutbart

I Kapstaden är mottot att njuta av livet och man tar det mesta med en klackspark. Det går att gå ut och äta på en fin restaurang i shorts och T-shirt utan att det verkar konstigt och många invånare kan ta ledigt från jobbet halva dagen för att ta en tripp till stranden, skriver Expressen. I Kapstaden njuter man helt enkelt av livet och varvar ner en växel, samtidigt som det finns väldigt mycket att uppleva och göra.

Färger och strandpromenad

Det finns såklart hur mycket tips som helt om Kapstaden. Att se sig om i staden, testa mat och se djur är ett måste. Vill man ta häftiga bilder eller bara uppleva fantastiska färger bör man besöka området Boo-Kaap, där husen målas i färgglada färger, där finns dessutom mängder av härliga caféer och restauranger. När man vistas i Sydafrika, och inte minst i Kapstaden, ska man även passa på att se det vackra havet till fots. Sea Point promenaden utnyttjas av både lokalbefolkning och turister, och är en sträcka på 7 kilometer med enastående utsikt.

Här följer fler tips på vad man kan göra och uppleva i Kapstaden, vilket också är några av anledningarna till att det kanske är en av världens häftigaste städer att besöka.