Vad finns det att tänka på inför en resa? Hur ska du packa, vad ska du ta med för prylar och mobiltillbehör? Det kan ibland behövas en bra checklista.

 

Ska du ut och resa? Då kan det vara smart att ta ett steg tillbaka och begrunda vad du ska ta med dig för att göra resan så bra och enkel som möjligt. Bland annat är det vettigt att skydda mobilen ordentligt, med att från fodral som följer  https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-tillbehor/iphone-xs-max/fodral/, men även med andra skydd. Bra hörlurar är även det ett hett tips för den som vill stänga ute omvärlden på resa exempelvis. Att ladda ner bra poddar, sköna spellistor och kanske ett och annat Netflix-avsnitt är även det härligt på en lång flygtur.

Ta med på resan

Det finns en del saker som du bara inte får glömma på resan. Detta är bland annat följande:

 

  • Dessa måste du ha på mobil eller utskrivet om du ska åka tåg eller flyga. Kopiera bekräftelsen på biljetten och skriv upp boknings- och biljettnummer.
  • Internationellt körkort. Om du ska köra bil utomlands. Det beställer du av Motormännen eller av KAK. Se Motormannen.se för att lära dig vad olika länder kräver att du har i bilen, exempelvis en reflexväst.
  • Pass, ID-kort och eventuellt visum. Viktigare än viktigast. Glöm inte detta. Ja, om du råkar göra det kan det faktiskt hända att du aldrig kommer iväg på din resa. Även hundar och katter behöver pass, något som kan vara värt att lägga på minnet.
  • Försäkring. Skriv för guds skull upp hemförsäkringsnummer och telefonnummer till försäkringsbolaget. Beställ även ett EU-kort från försäkringskassan som ger Dagens Industri sjukvård på samma villkor som resten av invånarna i det landet, som är med i EU/EES.
  • Ta reda på om du behöver vaccinera dig mot något särskilt. Packa även ner ett reseapotek med huvudvärkstabletter, plåster samt solskydd med mera.

Mer info om vad du behöver ta med dig på resan kan du hitta i denna artikel från Expressen.

Packa rätt

Förutom att ta med sig rätt prylar, som mobiltillbehör och pass, är det bra att veta hur du ska packa för att få med så mycket saker som möjligt i väskan. Det kan du läsa om både här och här.