Den som funderar på att bege sig ner till västkusten och Göteborg i höst gör helt rätt i det. Hösten är nämligen fullspäckad med spännande och roliga evenemang som lockar alla typer av människor, oavsett intresse.

2746823-goteborg-sparvagn-pa-avenyn

För den som är lite mer sportig och atletisk bjuder Göteborg på den så kallade Ullevi Arena Challenge, som helt enkelt är ett Obstacle Course Race som hålls i arenan Ullevi den 19 november. Här kan man läsa att tävlingen utförs på en av norra Europas jobbigaste och tuffaste hinderbanor. Evenemanget sker i samarbete med ÖIS fotboll och man hoppas verkligen att det kommer locka folk och kan bli ett koncept som håller i flera år framöver. En annan samarbetspartner är Military Fitness som har erfarenhet av att bygga banor och skapa spektakulära hinder som både är roliga för utövaren och för publiken att titta på.

Klubba i centrum

Är inte hälsa och sport något som lockar kan istället klubbliv och housemusik vara något som gör det. Och då är Göteborg den perfekta staden att besöka. Evenemanget Why Not kommer att hållas i två dagar, den 30 september och den 1 oktober, och kommer vara en house- och technofestival som förhoppningsvis sätter staden på den internationella danskartan. På idg.se kan man läsa att delar av Sveriges dj-elit kommer till Göteborgs-festivalen men även en del internationella namn kommer att dyka upp. Är man intresserad av att gå på detta är ett tips att boka hotellrum på www.hotellgoteborg.info eftersom eventet hålls kvällstid.

Hamburg till Göteborg

Alla som vill komma till Göteborg för att bara ta det lugnt och ha en trevlig stund, men ändå vill uppleva något utöver det vanliga, kan passa på att gå till Gustaf Adolfs Torg i helgen. Man har nämligen valt att förvandla platsen till ett mini-Hamburg med typiska upplevelser och sevärdheter från den tyska staden. Allt för att promota Tyskland fast på hemmaplan. I GP kan man läsa att det bland annat bjuds på detta:

  • Mat och dryck från Tyskland.
  • Guidade Hamburg-turer.
  • Levande musik.