Man kan få spänning i tillvaron på många sätt. Ett sätt är att besöka en plats som är som hämtad ur en skräckfilm. Det finns flera sådana resmål, runt om i världen.

Verkligheten överträffar dikten, brukar det ju heta. Om man har svårt att ta till sig detta rekommenderas en resa till någon av platserna som hamnat på listan över de läskigaste resmålen i världen. Man löper som besökare ingen risk att drabbas av något farligt, åtminstone inte om man tagit de vanliga turistvaccineringarna innan. Men troligen kommer man att känna kalla kårar längs ryggraden vid minst ett tillfälle.

  • Den allra obehagligaste turistattraktionen man kan tänka sig ligger i Mexico City. Strax söder om ringleden, i sjön Lago Hueyzalin, ligger Dockön, på spanska Isla de las Munecas. Idag bor ingen på ön, men länge bodde en man där, don Julian Santana. En dag fann han en drunknad flicka i en kanal i närheten. Denna sorgliga upptäckt fick honom att börja leta efter dockor bland det skräp som samlades i sjön, och dockorna hängde han upp i träden. Han trodde att detta skulle glädja den drunknade flickan, och skydda ön från olyckor. Men det verkar ha blivit precis tvärt om, för 2001 drunknade don Julian i den kanal där han hittat flickan. Vissa säger att det var dockorna som låg bakom.
  • Overtoun Bridge nära Dumbarton i västra Skottland har också en otäck historia. Bron färdigställdes 1895. Sedan 1950-talet har ett flertal hundar kastat sig från bron, alltid från samma sida. Det finns inga trovärdiga förklaringar till varför det förhåller sig på detta sätt.
  • I Sedlec, 7 mil öster om Prag, ligger en kyrkogård med ett litet kapell som dekorerats med de avlidnas ben. Det sägs att benen plockats upp ur jorden för att det helt enkelt inte fanns plats på den lilla kyrkogården, som under en period var mycket populär för jordfästningar.

Fler läskiga resmål hittar man här.