Ett land, och ett speciellt resmål, som man bara måste besöka någon gång i livet är Machu Picchu och Peru. Den fascinerande gamla staden kanske inte kommer stå kvar i så många år till.

585132-houses-of-machu-picchu

I Expressen har man gjort en lista på de världsarv man måste passa på att se innan det är för sent. Vissa världsarv hotas nämligen av oss turister och även av miljöförstöring. Ett av de ställen som kanske inte kommer finnas för evigt är Machu Picchu i Peru. Den förlorade staden har nämligen fått utstå skogsavverkning, dålig sophantering och en mängd turister. Peruanerna larmar om att Machu Picchu är i fara eftersom fotstegen från de 2 500 turister som besöker platsen varje dag motsvarar en mindre jordbävning som skulle kunna leda till att uråldriga byggnader och tempel rasar. Dessutom påverkar avgaserna från turisternas bilar området väldigt mycket.

Annat att se i Peru

Vill man se Machu Picchu bör man alltså passa på nu och kanske kan man även skänka en slant till området så att peruanerna kan jobba på att ha kvar det som det varit i tusentals år. Den som vill läsa mer om hur fantastiskt fascinerande och spännande Machu Picchu verkligen är, kan läsa mer om det i Dagens Nyheter. Självklart finns det även enormt mycket annat att se när man ändå är i Peru och Sydamerika. Bland annat kan man ta en tur till Amazonas eller till Galapagosöarna som båda är helt fantastiska resmål. För att få den allra bästa resan kan du planera dina resor till Sydamerika med Tailor Made Peru eller ett annat resebolag som är specialister på sådana resor.

Boka på egen hand

Man kan självklart även välja att besöka Peru på egen hand och den som tycker om att planera sin resa helt själv, har möjligheten. I Svenska Dagbladet kan man läsa att det finns flygpass att köpa som är giltiga för resor mellan olika länder i Sydamerika. Men i samma artikel rekommenderar man faktiskt att man i alla fall har viss kontakt med en resebyrå för att garanteras att man har allt som man behöver för att kunna genomföra resan.