Det är fint att uppskatta Sverige som land när det kommer till resmål, varför inte upptäcka vår egen hembygd, våra sjöar, skogar, berg och öppna landskap i stället för att hela tiden sträva efter att resa till nya, spännande platser utomlands?

I ett tidigare inlägg skrevs det om hur Västerås är en spännande stad, och det finns många fler platser likt denna i vårt avlånga land.

 

Semester + Hemma = Hemester

 

I år var det många svenskar som valde att ta en hemester, alltså en semester hemma, i stället för att resa utomlands. Dessutom var det en otrolig värmebölja så strandhänget kunde göras likväl i Luleå som i södra Frankrike. I SVT går det att läsa om hur det blir allt självklarare för många att stanna hemma över semestern och resa runt till olika platser i Sverige:

 

Istället för att åka utomlands när du ska på semester, res runt till smultronställen i Sverige – SVT

 

Men vad finns det då att göra i Sverige på semestern? Jo, en massa, såklart. Du kan besöka en massa vackra slott runt om i riket, varför inte i Sörmland. Besök fjäll i Härjedalen och åk forsränning samt paddla kajak i Dalarna. Ät lokalproducerad glass i trästaden Nora som ligger ett stenkast från Örebro. Testa på utelivet i Malmö runt Möllan eller Lilla torg, bada på Kallis och Ribersborgstranden. Eller varför inte ta med familjen till Sveriges sydligaste landskap och bada på stranden invid Stenshuvuds nationalpark på Österlen. Skåne har en massa vackra och långa stränder som förtjänar din uppmärksamhet. Detta och mycket, mycket mer kan du ägna din ljuvliga hemester åt i Sverige.