Svensken gillar sommar och sol så mycket att man gärna drar in på andra inköp för att kunna solsäkra sin semester. Enligt en panel från Ving säger tre av fyra att de kommer att avstå från olika typ av inköp för att ha råd med en solsemester.

13961374-pa-strandenSommar och sol! Visst är det fantastiskt. Så fantastiskt att många väljer att snåla in på annat för att man ska kunna få till en eller två veckor i solen. I ett reportaget från sr.se får vi följa med reseexperten Bob Jensen när han guidar till de bästa solpärlorna rund Medelhavet. För vi behöver inte fara till andra sida jordklotet för att känna de värmande strålarna. Det finns några prisvärda hotell i Malaga som kan få en att känna sig som en kunglighet och att allt ens slit för att komma dit har varit värt det.

7 av 10 prioriterar solresa

Det är researrangören Ving som efter en panel fått fram att sju av tio människor väljer att prioritera upp en solresa och med det avstå från andra inköp. Detta betyder att det är ett stort tryck på resor och att detta tryck kommer att bli allt större ju närmre sommaren vi kommer. Magdalena Öhrn, informationschef på Ving, säger i ett pressmeddelande att vi svenskar prioriterar sommarsemestern otroligt högt och hon har sett att det bokats 10 % fler resor den senaste veckan än vad det gjordes i fjol. Många är beredda på att avstå från vissa inköp, hela 74,42 %, men när det kommer till att boka sin resa på kredit är det majoritet på nejsidan med 87,7 %. Om det inte finns någon semester att ta ut får man hålla tummarna att Summerland i London blir till verklighet skriver Aftonbladet. Då är vi bara någon timme bort från sommar året om.