En riktig resefavorit för den som gillar vackra landskap och gott vin är italienska Toscana. Det allra bästa sättet att ta sig runt i regionen är med hyrbil och en reseapp i högsta hugg. Men regionen är även ett populärt resmål för företag.

Nu kan man uppleva den vackra italienska regionen Toscana med hjälp av en app, rapporterar Expressen. Det finns nämligen massor av smarta reseappar som gör att man kan planera sin resa när man är på den. Man behöver alltså inte längre ha allt bokat när man är på resande fot, utan man kan göra det lite som det kommer och till ett billigare pris eftersom det bokas i sista minuten. Just Toscana är en perfekt plats att använda en app på eftersom regionen är allra bäst att upptäcka med bil. Då har den som vill möjlighet att styra kosan, och bilen, till där det faller på. Gör man på detta sätt får man ut mest av resan och av Toscana. Med en app kan man hitta hotell, få vägbeskrivningar, hitta restauranger och utflyktsmål samt hitta till städer i olika områden.

Åk på vår eller höst

Men Toscana gör sig inte bara bra för en sådan här typ av resa, utan passar de flesta resesällskap, även om man bara ska bo på samma plats hela resan. Till exempel är Toscana en väldigt populär plats att göra en konferensresa till. Mängder av företag åker på kick-offer och konferenser för att upptäcka Toscana och allt vad området har att erbjuda. Ett företag som erbjuder paketresor för företag till Toscana är Travel2 men det finns självklart möjlighet att boka en sådan resa även på egen hand. Under vilken årstid man ska besöka regionen beror lite på vad man tycker om för temperatur och när det finns tid. Men i VK kan man läsa att det gör sig allra bäst att åka på våren eller hösten eftersom klimatet är lite svalare än på sommaren och det är färre turister.

Populärt med vingårdarvingård-vinranka

Många åker även till Toscana för att besöka någon utav de många vingårdar som finns i regionen och få smaka på helt utsökt italienskt vin. Den som vill kan till och med testa på att göra sitt eget vin från Toscana, skriver Svenska Dagbladet. Då plockar man själv druvorna från vingården som man vill använda till sitt vin och sedan skickas druvorna till Sverige där vinet tillverkas.