Det finns ett antal städer i Sverige som bjuder på gastronomi på hög nivå. Men den absolut bästa staden att besöka för den som vill åka någonstans för maten är Malmö. Här finns veganmat, fine dining och riktigt bra hotellrestauranger.

4261445-malmo-sweden-circa-august-2010-shop-sign-in-lilla-torget-small-square

I Sydsvenskan kan man läsa att Malmö är en utav de städer i världen som har allra störst utbud av veganmat. I staden finns allt från veganska snabbmatsställen, till fine dining och affärer med bara vegansk mat. Redan för ett par år sedan var Malmö en mycket mer veganvänlig stad än de flesta andra men utvecklingen har gått snabbt sedan dess och nu finns ett enormt utbud för den som inte vill äta animaliskt.

Flera Michelinstjärnor

Men det är inte bara veganerna som bör göra ett besök till Malmö för att upptäcka staden ur en kulinarisk synvinkel. Det kryllar av restauranger som även har bra mat för allätaren. Och speciellt för den som vill äta fint. Malmö fick nämligen sina första Michelinstjärnor förra året och de fick till och med tre stycken, skriver Expressen. De restauranger som nu har en stjärna i den prestigefyllda guideboken är Ambiance á Vindåkra, Bloom in the Park och Vollmers. Ambiance är en typisk fransk restaurang som tar inspiration från familjemåltiderna i Frankrike. Bloom in the Park är en mix av flera länders kök och beskrivs som äventyrlig. Vollmers är istället en restaurang som serverar lokala och säsongsanpassade rätter.

Riktigt bra hotellmat

Många av Malmös hotell bjuder även på riktigt bra mat och bor man på hotell i staden lär man inte bli besviken. Söker man på ”Malmö hotell” på Google lär man hitta vilka hotell som serverar allra bäst mat och som har de kändaste hotellrestaurangerna. Checkar man till exempel in på Clarion Hotel i Malmö kan man äta på någon av Marcus Samuelssons restauranger som finns på hotellet.