Att resa och se världen är något som många drömmer om, och visst finns flera vackra platser att besöka, men vissa platser är om än något vackrare än andra och ett exempel på en sådan plats är Karibiens övärld – som upplevs bäst från däcket på en segelbåt.

segling (2)Att segla i Karibien är en upplevelse utöver det vanliga och många speciella platser finns att se, det är något som både Expressen och Vagabond kan skriva under på. Dessa två tidningar här nämligen listat Karibiens bästa öar att besöka och högst i topp på bägges listor är Aruba och Tobago. Gemensamt för tidningarna är även att man främst hyllar Karibiens öar genom att prata om dess fantastiska vatten som är klart, friskt och perfekt att segla på. Men något man inte ska missa när man befinner sig i de Västindiska vattnen är att också stiga i land på öarna. Det är nämligen just öarna som är den mest välbevarade hemligheten på den västindiska sidan, det menar i alla fall reseskribenten Anders Pihl i en artikel hos Svenska Dagbladet. Där tipsar han bland annat om två pärlor vid namn Saint Vincent och Grenadinerna, och påpekar också hur just Grenadinernas goda ryckte som ett av världens finaste segelvatten ofta gör att själva öarna i sig glöms bort. Det var till exempel kring dessa öar som succéfilmerna Pirates of the Caribbean spelades in. Så under en segeltur i magiska Karibien ska man alltså inte glömma bort att också stiga i land på en och annan ö för att se vad dessa har att bjuda på – något man kan uppleva i sin helhet med företaget More Sailing.

I denna video presenterar företaget själva vad man har möjlighet att uppleva på en resa till Karibien med just dem – och som presentatör i videon nedan ser vi ingen mindre än självaste Harald Treutiger: