Planerar du att ta med barnen på en riktig drömsemester så kan det vara en bra idé att titta lite extra på Kristianstad. Den lilla centralorten i Skåne stoltserar med fantastisk natur samt en mängd roliga aktiviteter som passar barn i alla åldrar. Här kommer du och dina barn hitta allt ni söker, oavsett om ni är kulturintresserade eller av den mer sportiga sorten.

Vill du uppleva Sverige från den allra bästa sidan så ska du boka boende i Kristianstad fortare än kvickt. Alltfler svenskar föredrar att stanna i hemlandet på semestern, och med allt tal om den nya deltamutationen så har många lagt planerna om utlandssemester på hyllan för en längre framtid. Att hitta barnvänliga resmål inom Sveriges gränser blir allt viktigare för de flesta föräldrar, och här har Kristianstad en hel del att erbjuda.

Ta ett lekpass på något av Kristianstads lekland

Har du tagit med barnen till Kristianstad så är ett besök på Leos Lekland en självklarhet. Här kan ni leka i oändliga bollhav, hoppa i coola trampoliner, åka i långa rutschkanor och klättra i superhäftiga klätterställningar. Har ni inte fått nog av action efter det äventyret så kan ni med fördel besöka Tivoliparken, som fungerar som en oas där människor i alla åldrar kan mötas. Eller varför inte åka ut till Tollarpsbadet och prova på att hoppa i det tre meter höga hopptornet? Vill ni besöka ytterligare ett lekland så kommer barnen garanterat att älska Randiz, där ni kommer träffa två superbusiga maskotar. Den ena heter Zicco och är en apa medan den andra är en zebra vid namn Randi.

Låt dina barn uppleva kultur i Kristianstad

Vill du ge dina barn en ordentlig kulturupplevelse så ska ni åka till Kulturhuset Barbacka. Här kan de större barnen roa sig på den så kallade Stationen, som erbjuder alltifrån dockteater och läsning till ett tåglok fullt av hemligheter. De mindre barnen kommer troligtvis trivas bättre i Röda rummet, där de får bekanta sig med rödtonade färger och mjuka former. Eller varför inte besöka kyrkan som kallats Nordens vackraste renässanskyrka? Här är en video som berättar mer om Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad: