I dag skriver vi om Stockholm, med vackra vyer och taxistrejker, skärgård och gamla hus. Vi pratar även om den stad som utnämnts till världens vänligaste av läsare i en resetidning, en stad som ligger närmare än vad man kan tro.

Stockholm är förmodligen en av världens vackraste städer, med skärgård, otroliga vyer och gamla, slående pittoreska kvarter. Om man planerar att bo här en helg gör man smart i att boka via till exempel https://www.stockholmshotell.com. Sedan finns det massor av sevärdheter att besöka, god mat att äta på spännande restauranger och konst att se på något av stadens alla museum.

Men när man besöker staden just nu så får man ta hänsyn till en taxistrejk som pågår i Stockholm. Hundratals taxichaufförer demonstrerar nämligen, men anledning av att de tycker att de inte får tillräckligt med pengar i månaden, utan i stället går back på varje körning. Bland annat vill inte förarna köra färdtjänst eftersom det görs till ett sådant lågt pris. Arbetsgivarna håller givetvis inte med. Men det går att ta sig fram i staden ändå, med kommunala färdmedel om inte annat. Och mer om taxiupproret kan man läsa om här, i en artikel i Aftonbladet.

Stockholm kanske är en av världens vackraste städer, med eller utan taxistrejk, men vilken stad är världens vänligaste? Om detta skriver vi om här nedan.

Världens vänligaste stad?

hapenny-bridge-dublin-irlandI Vagabond, som är en svensk resetidning, kan vi läsa om hur den vänligaste staden i världen faktiskt är Galway, Irland. I alla fall om man får tro resemagasinet Travel + Leisures läsare, som röstat fram den stad som får dem att känna sig som mest välkommen. Galway ligger tre timmar väster om den irländska huvudstaden Dublin, är en mysig studentstad som lockar besökare till sig med pubar, musik och spektakulära naturområden. Hela listan ser ut som följer:

  • Galway, Irland
  • Charleston, USA
  • Dublin, Irland
  • Cork, Irland
  • Siem Reap, Kambodja

Även i Svenska Dagbladet kan vi läsa om staden, som lockar så många med sin vänlighet. Här finns nämligen Cliffs of Moher att beskåda, med fantastisk utsikt och dramatiskt stup på 214 meter, rätt ner i Atlanten. Bara det gör ju Irland generellt värt ett besök.